2007-12-16

Nu har vi huggit julgran

Idag har vi varit ute och huggt en gran - alldeles själva! Det är via Pers jobb, de anordnar en kundaktivitet varje år och bjuder ut folk till Björnstorps gods där godsägaren har en hel julgransplantering. Var och en får gå ut i skogen och såga sin egen gran. Det är mycket spännande och lite stressigt, det är ju en massa andra männsiskor där samtidigt och det känns inte som om det finns såå många granar. Fast det gör det ju... :)

Vi fick i alla fall en fin liten kungsgran och Jakob fick lite varmkorv och en godispåse av tomten. Först ville han inte alls prata med tomten, men andra gången vi var där kom det: "Tomten har ett stort skägg. Tomten har en stor mage." Mitt i prick - som alltid.

Igår var Nevenka och hennes två små killar här och det var livat. Jag måste komma ihåg att ställa in trehjulingen och nyckelpigan nästa gång det kommer småttingar. Jisses vilket liv det var! Men vi tog det med ro.

Skulle egentligen ha bakat lussekatter idag, men dagen rann iväg på något konstigt sätt och Jakob sov inte middag heller. Får se om jag kan göra det i morgon kväll istället. Har i alla fall slagit in alla julklappar. :)

I torsdags var det lussefirande på Rängbågens förskola. 50 ungar - alla utklädda till tomtar och lucior - utom en. Jakob vägrade. Själva tablån var klockan fem och skulle ske utomhus. Så vi hämtade honom inte innan, utan fröknarna skulle klä på barnen. Men Jakob vägrade som sagt. Det tog fem minuter innan vi såg honom överhuvudtaget. Vi kikade ju efter en liten tomte - och han stod i mörk overall bakom en liten lucia. Ja, ja - hans envishet och självständighet leder väl kanske till något gott som vuxen. Får man hoppas i alla fall...

Inga kommentarer: